Sposób przygotowania

Przygotować sos: posiekać cebulę, zetrzeć marchew na tarce, rozgrzać oliwę, smażyc cebule z marchewką ok. 10 minut, włożyc mięso mielone smażyć 5 minut, mieszając. Dodać pozostałe składniki,wymieszać,dusić około 15 minut,aż sos zgęstnieje. Wyjąć liść laurowy dodać sól i pieprz. Starta mozzarelę wymieszać ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem, wbić jajka i wymieszać. Szklane naczynie wysmarować oliwą, na dnie rozsmarować0/5 szkl.sosu, wyłożyć płaty makaronu,posmarować serem ze szpinakiem,polać sosem.Powtarzać do wyczerpania składników. Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni.Odkryć i piec jeszcze około 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Włoską kuchnię też lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Moja rodzina też
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !