Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kabanosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponki 200 g
mała papryczka piri piri 1
parmezan starty - -
ząbek czosnku 2
oliwy z oliwek 4 łyżki
sól - -
pieprz - -
oregano - -
kabanos 100 g
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kabanosem

Ryż ugotować na sypko. Kabanosy pokroić w kostkę. Dodać roszponkę i startą papryczkę piri piri. Połączyć składniki z sokiem z wyciśniętego czosnku i oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

diablica85 06.01.2011 14:48
szybkie i ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak