Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izaura

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
cukier 1,5 szkl
kakao 3 łyżki
woda 5 łyżek
cukier waniliowy
jajko 4 szt
mąka tortowa 1,5 szkl
proszek do pieczenia 3 lyżeczki
ser biały 70 dkg
masło 10 dkg
jajko 4 szt
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Izaura

CIASTO: Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować i gotować jeszcze 5 minut. Ostudzić. Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy do dekoracji. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia, pianę ubitą z białek i wszystko razem wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy.
MASA SEROWA:Ser zmielić. Masło utrzeć dodając porcjami jajka, cukier i ser. Masę wyłożyć na surowe ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 °C.
Ostudzić,polać odlaną masą i posypać kokosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.03.2011 00:34
uwielbiam to ciasto
Mysiunia 17.02.2011 12:02
bardzo lubie to ciasto, a dawno go juz nie robilam:) dzieki temu przepisowi zrobie go w najblizszy weekend:)
Roksana3 20.01.2011 18:42
Uwielbiam ten sernik, jest przepyszny, ogółem to chyba najlepszy sernik jaki może być. Niby ser do mielenia, ale akurat w tym serniku nie wyczuwa się grudek czy też kwaskowatego smaku sera. Z ciasta tego można zrobić też ambasadora z orzechami, który jest również przepyszny. Wszystkim polecam to ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak