Sposób przygotowania

CIASTO: Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować i gotować jeszcze 5 minut. Ostudzić. Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy do dekoracji. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia, pianę ubitą z białek i wszystko razem wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy.
MASA SEROWA:Ser zmielić. Masło utrzeć dodając porcjami jajka, cukier i ser. Masę wyłożyć na surowe ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 °C.
Ostudzić,polać odlaną masą i posypać kokosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Roksana3

    Uwielbiam ten sernik, jest przepyszny, ogółem to chyba najlepszy sernik jaki może być. Niby ser do mielenia, ale akurat w tym serniku nie wyczuwa się grudek czy też kwaskowatego smaku sera. Z ciasta tego można zrobić też ambasadora z orzechami, który jest również przepyszny. Wszystkim polecam to ciasto:)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo lubie to ciasto, a dawno go juz nie robilam:) dzieki temu przepisowi zrobie go w najblizszy weekend:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    uwielbiam to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !