Sposób przygotowania

Oddzielic żółtka od białek i utrzec je z cukrem na gładką masę .Gotowa masę jajeczną połączyc ze sparzonym i odsączonym makiem .Ubic na sztywno pianę z białek ,wymieszac z masą jajeczno - makową ,dodac tartą bułkę i olejek.Ciasto ostrożnie wlac do dużej tortownicy ,piec około godziny w temp.175*C.Można je wyjąc z tortownicy dopiero po całkowitym ostudzeniu.Nadaje się do jedzenia od razu ,ale można też ,po przełożeniu różnymi masami i udekorwaniu ,zrobic z tego ciasta tort makowy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Musi być bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajny przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo smaczny polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo faje ciasto przełożone...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !