Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeniaki z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 15 sztuk
marchew 2 sztuki
cebula biała 1-2 sztuki
kapusta biała 2 liście
koperek
sól i pieprz
margaryna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeniaki z kapustą

Ziemniaki obieramy, myjemy kroimy w ok 1 cm plastry, cebulke obieramy kroimy w kosteczke,kiełbase kroimy w kostke marchewke obieramy, myjemy i zcieramy na tarce o grubych oczkach.
Na spód garnka wkłdamy liść kaputy dajemy ziemniaki solimy je i dodajemy troche pieprzu, troche kiełbasy marchewki i cebulki, dajemy następną warstwe ziemniaków i to samo po kolei na samą góre dajemy margaryne, dajemy kilka listków pietruszki i przykrywamy lisciem kapusty, gotujemy do momentu aż ziemniaki zmiekną. Podawać z kefirem lub mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 05.08.2013 11:37
pieczeniaki czyli duszonki po naszemu :)
Monika148 08.01.2011 21:25
oo uwielbiam pani pieczeniaki z wczesniejszego przuepisu wiec ten przepis tez musze sprubowac :))))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak