Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy kroimy w ok 1 cm plastry, cebulke obieramy kroimy w kosteczke,kiełbase kroimy w kostke marchewke obieramy, myjemy i zcieramy na tarce o grubych oczkach.
Na spód garnka wkłdamy liść kaputy dajemy ziemniaki solimy je i dodajemy troche pieprzu, troche kiełbasy marchewki i cebulki, dajemy następną warstwe ziemniaków i to samo po kolei na samą góre dajemy margaryne, dajemy kilka listków pietruszki i przykrywamy lisciem kapusty, gotujemy do momentu aż ziemniaki zmiekną. Podawać z kefirem lub mlekiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika148

    oo uwielbiam pani pieczeniaki z wczesniejszego przuepisu wiec ten przepis tez musze sprubowac :))))))
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    pieczeniaki czyli duszonki po naszemu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !