Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag
mleko 150 ml
śmietanka kremowa 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
sól do smaku
konfitura żurawinowa 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z dżemem

Mleko zagotować ze szklanką wody, dodać ryż, odrobinę soli i ugotować na sypko. Gorący wymieszać z 2 łyżkami cukru, wyłożyć na talerz, ostudzić. Na ryż wyłożyć dżem. Śmietanę ubić z resztą cukru i wyłożyć na dżem. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.11.2012 17:31
smaczne i szybkie danie :)
malaczarna23 31.01.2012 14:03
super szybkie danie
Angelika10 05.12.2011 20:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak