Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z serka homogenizowanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 75 dag
masło 25 dag
cukier puder 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
galaretka 2 szt
mleko 1,5 szklanki
herbatniki 15 dag
aromat waniliowy 1/3 łyżeczki
rodzynki 5 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z serka homogenizowanego

Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać serek homogenizowany, rodzynki, skórkę pomarańczową i aromat. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę, gdy ostygnie dodać do masy serowej, całość dokładnie wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami, wyłożyć na nie masę serową. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do ostudzenia. Gdy zacznie tężeć zalać sernik galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 08.04.2011 20:29
apetyczny
mehia 08.04.2011 20:29
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak