Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Róże faworkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
żółtko jajek 5 szt
śmietana 150 ml
spirytus 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Róże faworkowe

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, żółtka, spirytus i śmietaną, zagnieść ciasto, zbić wałkiem. Następnie bardzo cienko rozwałkować, wykrawać szklanka krążki, nacinać w czterech miejscach brzegi każdego krążka. Składać po 3 krążki razem w środku smarując białkiem i naciskać mocno palcem żeby krążki się zlepiły. Smażyć na głębokim oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 09.11.2013 09:37
pyszny deser
Poison1988 06.11.2013 20:58
świetny pomysł - wyglądają niesamowicie :)
mela25 03.04.2012 07:52
bardzo fajny przepis
mehia 06.05.2011 21:02
super
Margo1 23.01.2011 20:03
robiłam , ekstra smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak