Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galantyna z marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 4 szt.
golonka 0/5 kg
cebula 1 szt.
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
czosnek 3 ząbki
seler 0/5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 5 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galantyna z marchewką

Włoszczyznę oczyść, czosnek rozetrzyj z solą. Nózki zalej 1,5 l wody i gotuj na małym ogniu, Po około godz.dodaj włoszczyzne i golonkę, przyprawy i gotuj jeszcze godzinę. Miękkie mięso oczyść z kości. Wywar przecedź, przypraw sola i pieprzem. Płyn u powinno zostać około 1 litra. Wywar ostudź. Marchewke pokroić w talarki i wyłożyć nią dno salaterki. Mięso drobno pokroić i ułożyć w salaterce. Wywar wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak