Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 100 gram
mąka 2 szklanki
mleko 200 mililitrów
jajko 2 sztuki
cukier 4 łyżki
drożdże 300 gram
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z rodzynkami

Drożdże rozpuszczmy w mleku z cukrem, dodajemy 3 łyżki mąki, odstawiamy do wyrosnięcia.Jajka ubić na masę , do wyrośnietego rozczynu dodac reszte mąki, i masę z jajek,dodajemy rodzynki wymięszać smażyc placki na oleju, na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 06.10.2013 09:34
smak z mojego dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak