Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 9 szt
cukier 2 szklanki
orzechy arachidowe 10 dag
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy orzechowe

Białka ubić na sztywną pianę, dodając około 2/3 ilości cukru. Orzechy bardzo drobno posiekać i wymieszać z pozostałym cukrem i przesianą mąką. Do białek dodać orzechy z mąką i delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać ciasteczka. Piec w temp 140 stopni przy uchylonych drzwiczkach przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.07.2013 07:26
fajne bezy
Iwusia 24.04.2013 21:33
ojjj piękne i smaczne :)
Dorian 21.07.2012 21:52
super
Dorian 21.07.2012 21:52
pycha
edyta44 19.03.2011 20:15
super
mehia 14.03.2011 08:41
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak