Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 szklanki
margaryna 1 kostka
śmietana 2 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 500 mililitrów
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z kremem

Margaryne siekamy z mąką , dodajemy smietane szybko zagniatamy ciasto, odstawiamy zawiniete w folię do lodówki na 2 godziny, cienko wałkujmy wycinamy paski , króre zawijamy na rurkach, pieczemy 30 minut, gotujemy budyń , studzimy, dodajemy powoli masło cały czas miksując, upieczone i ostudzone rurki napełniamy kremem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 15.06.2011 23:46
pycha
mysza666 14.01.2011 21:43
Nie za dużo tego ciasta w proporcji do budyniu? Mimo wszystko brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak