Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości 0,40 kg
włoszczyzna 450 g
woda 4 l
zielony koperek 0,15 kg
śmietana 0,20 kg
mąka 0,05 kg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Kości umyć, zalać wodą i ugotować. Wywar przecedzić. Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącym wywarem z kości i ugotować. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością wywaru, połączyć z zupą i zagotować. Koperek umyć, osączyć, drobno posiekać, lekko posolić, popieprzyć i dodać do zupy. Zupę podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 07.04.2011 19:04
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak