Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i rozpuścić w ciepłym mleku i odstawić do wyrośnięcia . Mąkę wysypac na stolnicę , zrobić wgłębienie i wlać odczyn. Dodać pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Ciasto zagniatamy tak długo aż nie klei się do rąk. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 - 25 min (przykryć ciasto ściereczką).

Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na dwa prostokąty. Posmarować masą makową i zwinąć w rulon. Rulony zawinąć w papier do pieczenia i odstawić na 30 min do ponownego wyrośnięcia.Piec w 170 st około 50 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    też lubię makowce ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pięknie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smakowity:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    elegancki makowiec!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super ci wyszedł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Śliczne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam makowce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !