Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowy gulasz a\'la węgierski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki bez kości 60 dag
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki
ogórki konserwowe 4 szt
cebula 35 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 6 ząbków
baleron
słonina 7-8 dag
natka pietruszki 6 łyżek
smalec 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowy gulasz a\'la węgierski

Słoninę lub boczek oczyścić, pokroić drobno i stopić na małym płomieniu gazu.
Cebule obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do wysmażonej słoniny i lekko podrumienić.
Mięso umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paseczki, dołożyć do cebuli, wymieszać dodać smalec lub olej, posolić.
Dusić wszystko na małym płomieniu do miękkości.
Baleron lub szynkę pokroić w paseczki,ogórki posiekać, czosnek posiekać i rozetrzeć z solą.
Przygotowane składniki łącznie z koncentratem pomidorowym dodać do mięsa i dusić razem jeszcze kilka minut.
Doprawić solą, pieprzem i ew. cukrem do smaku.
Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę, posypać posiekaną natką i podawać gorące z ryżem na sypko, z ziemniakami z wody z dodatkiem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 24.03.2011 22:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak