Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem 0,15 kg
białka jaj 2 szt
jabłka 1,20 kg
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka nadziewane

Z jabłek usunąć gniazda nasienne i obgotować w lekko osłodzonej wodzie w płaskim rondlu. Obgotowane jabłka napełnić dżemem i ułożyć na blasze do pieczenia. Z białek ubić pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. Jabłka pokryć pianą, posypać cukrem, cynamonem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 12.10.2011 12:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak