Sposób przygotowania

Umyte mięso natrzeć olejem i przyprawami, umieść w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Podlać szklanką wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°. Pieczemy około 1,5 godz, co jakiś czas podlewając wodą. Po tym czasie posmarować wierzchnią warstwę połową ilości musztardy, a następnie piecz jeszcze przez 30 min.
Sos
Do powstałego w naczyniu wywaru dodać resztę musztardy i przyprawić do smaku. Sos zagęść mąką rozmieszaną w 100 ml zimnej wody.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Dietetyczna , bo wołowa pieczeń ali , musztardowa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    dobry przepis !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    coś dla smakoszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne takie mięsko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ale pyszności danie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja jakoś mało wykorzystuję wołowinę w mojej kuchni, ale jak czytam taki przepis jak Twój, to mam ochotę natychmiast to zmienić.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi świetnie smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !