Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki francuskie z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa 10 dkg
jabłka 4 szt.
sok z cytryny 4 łyżki
cukier 2 łyżki
mąka 1 szkl.
ciasto francuskie 1 op.
białko
daktyle 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: rożki francuskie z jabłkami

ciasto rozmrozić,pokroić na 10 równych kwadratów,daktyle i masę marcepanową drobno pokroić,jabłka oczyścić z gniazd nasiennych pokroić i dusić z sokiem zcytryny i cukrem ok.5min.wymieszać z marcepanem i daktylami i układać na cieście,dwa przeciwległe rogi zlepić i posmarować białkiempiec 20min.w temp.200st.posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.12.2013 00:04
Bardzo dobre
Wacław 02.07.2013 09:34
na pewno smaczne !
Grazyna0211 16.05.2011 17:55
super!
MAR3STA 05.01.2011 16:38
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak