Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki Izuni

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże świeże 10 dkg
cukier 15 dkg
mleko 500 ml
żółtka jaj 7
masło 10 dkg
sól szczypta
ocet 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki Izuni

Mąkę przesiac do dużej miski ,dodac drożdże ,cukier .żóltka ,całe jajko i ciepłe mleko.Wszystkie składniki dokładnie wyrobic na ciasto o jednolitej konsystencji.Następnie dodac roztopione masło ,sól oraz spirytus lub ocet.Wyrobic jeszcze przez 15 minut i odstawic do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Gdy ciasto podwoi swą objętośc wyłozyc na wysypaną mąką stolnice i szklanką wykrajac kółka .Nakładac twardaąmarmolade ,zlepiac i smażyc na małym ogniu ,na gorącym tłuszczu przez 2-3 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.11.2013 21:26
pyszne pączusie
edyta44 12.01.2013 19:32
pyszne
Sarenka 17.01.2012 08:02
Wieki nie robiłam pączków!! A najbardziej lubię te z kremem custard, ala ajerkoniakowy.
Krzysztof42 27.11.2011 14:43
wolę mamuni
Justa32 30.10.2011 18:19
przepysznie wyglądają
Anna133 13.05.2011 07:26
oj niema to jak włsane pączki
IZABELA29 02.10.2010 19:47
zapraszam
Margo1 02.10.2010 16:06
lubię domowe pączusie
ben-ka 17.08.2010 12:17
Wpraszam się na pączki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak