Sposób przygotowania

Mąkę przesiac do dużej miski ,dodac drożdże ,cukier .żóltka ,całe jajko i ciepłe mleko.Wszystkie składniki dokładnie wyrobic na ciasto o jednolitej konsystencji.Następnie dodac roztopione masło ,sól oraz spirytus lub ocet.Wyrobic jeszcze przez 15 minut i odstawic do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Gdy ciasto podwoi swą objętośc wyłozyc na wysypaną mąką stolnice i szklanką wykrajac kółka .Nakładac twardaąmarmolade ,zlepiac i smażyc na małym ogniu ,na gorącym tłuszczu przez 2-3 minuty z każdej strony.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wpraszam się na pączki:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię domowe pączusie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zapraszam
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    oj niema to jak włsane pączki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    przepysznie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    wolę mamuni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wieki nie robiłam pączków!! A najbardziej lubię te z kremem custard, ala ajerkoniakowy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pyszne
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pyszne pączusie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !