Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser piankowo galaretkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 op
galaretka cytrynowa 1 op
mleko 200 ml
biszkopty podłużne 1 op
truskawki świeże 10 szt
bita śmietana 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: deser piankowo galaretkowy

Przygotować według przepisu galaretkę truskawkową i czekać aż przestygnie. galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml wody, poczekać aż wystygnie i wymieszać z przygotowaną według przepisu na opakowaniu bitą śmietaną. na dno tortownicy wyłożyć biszkopty, wylać na nie tężejącą cytrynową śmietanę, włożyć do lodówki aby całkiem zastygła, gdy tak się stanie wyłożyć na nią truskawki i zalać galaretką truskawkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.03.2012 17:44
ale bym zjadła :) uwielbiam galaretki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak