Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbki 3 szt
cebula 1 szt
por 0,5 szt
pomidor 2 szt
mąka 1 łyżka
wino białe wytrawne 1 szklanka
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cielęcina bez kości 60 z udźca
czarne oliwki bez pestek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z oliwkami

Pokrojone w kostkę mięso obsmażyć na łyżce oleju, oprószyć mąką i dołożyć pokrojoną w piórka cebule, pora oraz zmiażdżony czosnek, smażyć do chwili gdy cebula nabierze złotego koloru. Wszystko podlać winem, dodać obrane i pokrojone w kawałki pomidory. Potrawę doprawić solą i pieprzem, dusić ok. 45 minut, dolewając w miarę potrzeby wodę. Następnie dodać do mięsa oliwki, chwilę poddusić, posypać posiekaną zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.10.2012 11:10
extra
Iwona51
Iwona51 03.09.2011 10:59
super
mehia 25.01.2011 19:35
nieźle się zapowiada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak