Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 0,5 paczki
kwaśne mleko 0,5 l
jajko 2 szt
mąka 400 g
tłuszcz
cukier puder
cukier waniliowy 1 opak
jabłka 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki drożdżowe

Z przesianej mąki, jaj, mleka i drożdży przyrządzić ciasto, starannie wymieszać. Jabłka obrać i poszatkować w plasterki, dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto nabierać łyżką, kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Gorące placuszki posypywać cukrem pudrem z wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 24.07.2011 21:28
świetne, uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak