Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sliwkowa pajda

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
żółtko jajek 2
cukier 1 łyżka
miód 2 łyżki
cynamon Prymat do smaku
śliwki kilka
masło 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Sliwkowa pajda

Pajde chleba pszennego namoczyc w szklance mleka zmieszanego z dwoma zoltkami, lyzka cukru i lyzka miodu oraz przyprawionego odrobina cynamonu. Po na moczeniu podsmazyc na masle pajde obustronnie. Ulozyc na talerzu na niej umiescic polowki sliwek wczesniej usmazonych na masle. a calosc oproszyc cukrem pudrem:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.01.2012 07:46
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak