Sposób przygotowania

Mięso myjemy, porcjujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą ok. 3 szklanki i nastawiamy do gotowania.
Ziemniaki myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w słupki.
Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy na ćwiartki.
Do następnych 3 szklanek posolonego wrzątku wrzucamy cebule i przygotowaną zieleninę i gotujemy wszystko do miękkości.
Do podgotowanego mięsa dodajemy ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie, dodajemy odrobinę soli i dalej gotujemy do miękkości ziemniaków.
Ugotowaną zieleninę odstawiamy z ognia i miksujemy blenderem.
Miękkie mięso wyjmujemy, a na to miejsce dodajemy do zupy zmiksowany przecier warzywny.
Całość zagotowujemy, dodajemy śmietanę i jeszcze raz przyprawiamy solą i ew.pieprzem do smaku.
Porcjujemy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki lub posiekanym koperkiem.
Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !