Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos po kapitańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 6 sztuk
oliwa 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Sos po kapitańsku

warzywa i pieczarki umyć, pokroić w paseczki, podsmażyć i dusić do miękkości pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy, śmietanę wymieszaną z mąką. Posypać natką pietruszki. Podawać do ryb, drobiu, zrazów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 14.04.2012 17:20
extra
edi 12.03.2012 11:08
świetny
Miki 07.03.2012 15:07
super
Izabela/bella81 23.01.2012 22:30
fajny
Jaheira11 11.09.2011 21:46
pyszności
magical66 19.08.2011 22:44
ja dla mnie superowy
jolaxa1 21.01.2011 21:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak