Sposób przygotowania

Cukier rozpuścić w wodzie, zagotować. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i siekając nożem wlewać gorącą wodę z cukrem. Ostudzić, dodać amoniak, cukier waniliowy i skórkę otartą z cytryny. Zagnieść ciasto, następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec na jasno złoty kolor, po upieczeniu przekładać marmoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo fajne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !