Sposób przygotowania

Rozbełtać w misce żółtko z 2 szkl zimnej wody, wsypać mąkę, wymieszać, odstawić na kilkanaście minut. W tym czasie oczyścić i opłukać pieczarki i warzywa. Podzielić brokuły na różyczki. Pokroić ukośnie marchew na 3 centymetrowe kawałki. Gotować marchew przez 5 minut w osolonej wodzie, po 3 minutach wrzucić brokuły. Osączyć warzywa na sitku. Wymieszać jogurt ze śmietaną. Opłukać i osączyć zieleninę, drobno posiekać. Dodać zieleniną do sosu, doprawić. Rozgrzać olej w wysokim garnku. Moczyć warzywa i pieczarki w cieście, smażyć porcjami po 5 minut na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu, ułożyć na półmisku. Podawać z sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !