Sposób przygotowania

Jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmielone migdały, goździki, cynamon, pieprz i drobno posiekaną skórkę pomarańczową kandyzowaną, wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm, wykrawać kieliszkiem ciasteczka, układać na przygotowaną blaszkę i piec na jasno złoty kolor. Po upieczeniu polukrować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !