Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkolorowe ptasie mleczko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op
galaretka wiśniowa 1 op
mleko skondensowane 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 op
wiórki kokosowe do posypania
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkolorowe ptasie mleczko

Każdą z galaretek rozpuścić w 1/2 szkl wody. Żelatyne namoczyć w 1/2 szkl zimnej wody - przegotowanej - z cukrem waniliowym. Po wystygnięciu i lekkim stężeniu mikserem ubić galaretkę wiśniową - powinna zwiększyć swoją objętość 2-3 razy. Mleko skondensowane (słodzone), podzielić na 3 równe części. Pod koniec ubijania galaretki stopniowo dodawać 1/3 schłodzonego mleka. Wylać na podłużną blachę do pieczenia. Następnie powtórzyć wszystkie czynności z galaretką agrestową i żelatyną i wylewać warstwami na galaretke wiśniową.
Powstałe w ten sposób trójwarstwowe ptasie mleczko polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.04.2012 20:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak