Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, oliwę, żółtka, cukier puder i aromat waniliowy, przeciekać nożem z następnie ciasto zagnieść. Odłożyć w chłodne miejsce. Następnie 1/3 ciasta rozwałkować, wyłożyć dno i boki przygotowanej formy. Pozostałe ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować. Jabłka pokroić w plasterki, podzielić na 3 części. Jedna część jabłek ułożyć na cieście na brytfannie, posypać sparzonymi orzechami i rodzynkami. Przyłożyć następnym ciastem, wyłożyć drugą część jabłek i suszone śliwki. Ponownie przyłożyć ciastem, wyłożyć resztę jabłek i morele, przykryć ostatnią warstwą ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 h.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !