Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śledziowa (na zimno)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 0,5 kg
cebula 2-3 szt
śmietana 0,5 l
ziemniak 1-2 kg
woda 250 (przegotowana)
sól szczypta do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta do smaku
Kwas cytrynowy Prymat szczypta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śledziowa (na zimno)

Śledzie wypatroszyć (chyba że są gotowe płaty),
namoczyć aby nie były za słone.
Po namoczeniu śledzie pokroić w paski.
Cebule drobno pokroić w kostkę i sparzyć wrzątkiem tak aby zmiękła.
Śledzie i cebule połączyć, dodać śmietanę i wodę.
Doprawić do smaku (sól, pieprz, kwasek cytrynowy).
podawać z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak