Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, wbić jajka, wymieszać. Stopniowo wlewać ciepłą wodę, tak aby konsystencja ciasta była taka jak na pierogi. Następnie rękami urywać po małym kawałeczku ciasta, formować podłużne kluseczki i układać na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 170 stopni i piec na jasno złoty kolor. Podawać do zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    klusek pieczonych jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !