Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe roladki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 3 sztuki
szczypiorek posiekany 1 pęczek
majonez 4 łyżki
cukier 1 szczypta
śmietana 4 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
keczup 1 łyżka
śledzie w oleju 50 (płaty)
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe roladki

Pory przecinamy na polowe wzdluz i gotujemy 8 minut w lekko osolonej i poslodzonej wodzie . Odsaczamy na sitku. Gdy przestygna kroimy na kawalki 4 cm ., posypujemy pieprzem . Kazdy kawalek zawijamy w fileta sledziowego i ukladamy na polmisku na ilsciach salaty . Jajka gotowane drobnutko kroimy w kosteczke . Majonez łączymy z smietana , musztarda i keczupem , dodajemy szczypiorek siekany i jajka , mieszamy razem i polewamy roladki sledziowe .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 26.05.2012 22:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak