Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle indycze faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szałwia 2 gałązki
surowa szynka 4 plastry
pomidory 4 szt
makaron 25 dag
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
białe wino 1/3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżka
indyk 4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle indycze faszerowane

Mięso delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym sznyclu ułożyć plaster szynki i 2-3 listki szałwi. Złożyć na połowę i spiąć wykałaczkami.
Pomidory umyć i pokroić w kostkę. W międzyczasie ugotować makaron, odcedzić i wymieszać z pomidorami - Trzymać pod przykryciem w ciepłym miejscu.
Mięso usmażyc na oleju ok 2 minuty z każdej strony - razem z pokrojoną w krążki cebulą. Zdjąć z patelni. Na patelnię z tłuszczem wlać białe wino i pół szklanki wody. Gotować przez chwilę, aby sos odparował i zagęścić go mąką rozprowadzoną w 2-4 łyżkach wody. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z przygotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak