Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na boczku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
boczek wędzony 10 dkg
mleko 0,5 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na boczku

Boczek pokroić na kawałki, podsmażyć na patelni.nie dodając innego tłuszczu. W garnuszku rozbić jajka, dolać mleko, dodać sól i pieprz. Wlać zawartość garnuszka na zrumieniony boczek i mieszać od czasu do czasu, aż jajecznica uzyska dobrą konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 25.02.2012 10:36
super
klaklak 17.02.2012 19:55
to lubię
Izabela28 23.03.2011 20:14
pyszna jajecznica na śniadanie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak