Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzębinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 1/2 kg
spirytus 1 litr
woda 2 szklanki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzębinka

Jarzębinę podpiec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni, aby trochę przywiędła. Później zalać ją spirytusem i 1 szklanką wody, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na pół roku. Po tym czasie ugotować 1 szklankę wody ze szklanką cukru, ostudzić, dodać do spirysutu i wymieszać. Odstawić na dalsze 3 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.05.2011 00:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak