Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety kurczaka z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
kapusta kiszona 40 dag
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
wino białe wytrawne 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
baleron plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Filety kurczaka z kapustą

Do kiszonej kapusty dodać posiekaną drobno cebulę i liść laurowy, doprawić solą i pieprzem. Mięso z kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Filety owinąć plastrami baleronu. Przygotować folię do pieczenia, najpierw wyłożyć na nią kapustę, później smalec, na sam wierz filety z kurczaka. Wszystko polać winem. Folię zamknąć i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.02.2014 19:37
Takich jeszcze nie jadłam.
Aneta41 12.01.2013 21:29
super
olkaaa 20.06.2012 08:25
rewelacyjny przepis
Iwusia 04.05.2012 23:18
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak