Sposób przygotowania

Kutię nalezy zacząć przygotowywać dzień przed Wigilią. Nalezy oczyścić pszenicę, zalać ją wrząca wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości przez ok. 3 godziny. Opłukać mak, sparzyć, odcedzić i zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia. Wymieszać go z odcedzoną pszenicą, rozpuszczonym i podgrzanym miodem oraz aromatem migdałowym. Dodać posiekane bakalie. Wszystko razem wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    genialny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo lubię- super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !