Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto serowo-makowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
masło 15 dag
cukier puder 1 szklanka
budyń waniliowy 1 szt
aromat rumowy 0,5 łyżeczki
rodzynki 5 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
masa makowa 1 puszka
tłuszcz do formy
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo-makowe

Żółtka z cukrem pudrem i masłem utrzeć na pusztą masę, dodać przemielony ser, budyń i dokładnie rozetrzeć. Biała ubić na sztywną pianę, dodać do sera, wsypać bakalie, aromat i delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Łyżkami wykładać na przemian masę serową i masę makową. Piec w temp. 180 stopni ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.05.2012 00:21
dobre
Natalia/tubisiek 29.04.2012 10:19
na pewno smaczne!
ankaryba 15.01.2012 19:59
pychotka :)))
KasiaK90 21.10.2011 19:24
lubie takie seromaki:)
Edyta31 06.10.2011 22:17
ciekawe połączenie, świetnie
IKrakowianka 12.09.2011 00:07
pyszne
pigila
pigila 13.01.2011 22:00
moze warto wypróbpwac w najbliższym czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak