Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Przygotować bulion: 1/2 kostki rozpuścić we wrzącej wodzie (ok.250 cm3). Śmietanę wymieszać z żółtkami i szczyptą soli. Ser zetrzeć na tarce. Kiełbasę bardzo drobno pokroić.
Połączyć ryż z kiełbasą. Dodać przyprawy i bulion w takiej ilości, aby smak był wyrazisty, a ryż dobrze zwilżony, Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, skropić śmietaną z żółtkiem, posypać tartym serem. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w temp. 200 stopni C przez 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jeszcze tego nie jadłam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jeszcze tego nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    tego jeszcze nie widziałam :0
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    duzo ryzu u Was sie zjada - jestem pod wrazeniem pomyslow na zwykly banalny ryz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    tego jeszcze nie próbowalam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawe, to coś dla nas
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !