Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gzika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser 0,5 kostki
mleko ok. 1/6 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gzika

Biały ser przełożyć do miseczki, rozdusić łyżką, dodawać stopniowo mleko i łączyć je z serem do uzyskania odpowiedniej konsystencji (nie może być ani wodnisty, ani nie może posiadać dużych grudek) - można także ser i mleko zmiksować, posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.10.2011 17:19
nazwa mi nie znana ale na pewno pyszne
Grażyna13 04.07.2011 15:52
Pyzha,z pyrami! U nas mówi się gzik :)
bami 28.03.2011 17:33
To nazwa wielkopolska, bo stamtąd właśnie pochodzę :) gzika, zwana też gzikiem :)
anja3107 28.03.2011 11:53
pomysłowa nazwa ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak