Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa bogata w śmietanę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
dymka ze szczypiorkiem 10 sztuk
ziemniaki 60 dkg
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
mąka 3 łyżki
bulion warzywny 1 litr
śmietana 500 ml
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa bogata w śmietanę

Ziemniaki obrać i umyć, pieczarki opłukać. Pieczarki pokroić w plastry, ziemniaki w kostkę, cebulki na kawałki, a zieleninę w krążki. Ziemniaki gotować przez 10 minut w osolonej wodzie, w tym czasie na gorącym oleju podsmażyć grzyby, posiekaną cebule, zieleninę i dymki. oprószyć mąką, zasmażyć, wlać bulion i śmietanę. Zagotować, przyprawić i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 05.01.2011 13:03
pieczarkowa,moja ulubiona a jeszcze ze śmietanką to już poezja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak