Sposób przygotowania

Mak wsypać do wrzącej wody z mlekiem i gotować do miękkości. Następnie odcedzić i przemleć dwa razy w maszynce. Śliwki i rodzynki namoczyć kilka godzin w ciepłej wodzie. Do maku dodać miód, pokrojone śliwki i rodzynki, dokładnie wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, przecedzić, gorący wymieszać z makiem, polać roztopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Coś na słodko.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszny makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !