Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Basbusa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 szklanka
cukier drobny 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
masło 50 gr
mleko skondensowane niesłodzone 1 filizanka
cukier 2 szklanka
woda 1 szklanka
sok z cytryny 2 lYZKI
kaszka 3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Basbusa

Wszystkie skladniki oprocz dwoch szklanek cukru, wody i soku z cytryny--wymieszac, wlozyc na blache wysmarowana maslem, przycisnac, pokroic w romby;
Upiec w piekarniku, w temp 180,z gory i dolu.
Ugotowac syrop--z dwoch szklanek cukru i szklanki wody, na koncu dolac dwie lyzki soku z cytryny
Zimny syrop wlac na upieczone , gorce ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 06.04.2012 19:51
Interesujący przepis :)
Barbara40 23.01.2012 20:29
Dziekuje , za wyrozumialosc
gacopierz23 27.10.2011 19:33
smaczne, a pomyłki się zdarzają, nie myli się tylko ten kto nic nie robi
kochanyptysiu 15.07.2011 14:13
PYCHOTKA
mala2021 30.06.2011 18:55
super
stokrotka 18.04.2011 16:30
świetne
angelika14 14.03.2011 17:42
pychota
Barbara40 26.02.2011 12:58
Zapomnialam dodac, ze mozna posypac uprazonymi migdalami i dopiero polac syropem. Bardzo wszystkich przepraszam, ale powinno byc dwie szklanki maki !!!
aginaa 15.01.2011 18:45
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak