Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowac ,zemlec ,utrzec z żółtkami i masłem ,dodac śmietanę ,utartą i przesmażoną na maśle cebulę oraz mąkę wymieszaną z rozkruszonymi drożdżami.Doprawic do smaku pieprzem i solą .Masę dokładnie utrzec ,dodac pianę z białek i delikatnie wyrobic.Kłaśc łyżką na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyc z obu stron na rumiano .Podawac gorące z pikantnym sosem i surówką z młodej kapusty.

Komentarze

  • 5
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pychotka juz dawno nie robiłam...
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    tak pyszne są
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    tuczące,ale smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja ziemniaczanych z drożdżami jeszcze nigdy nie robiłam.
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    te robię ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    jeszcze nigdy nie jadłam,bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !