Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Rodzynki namoczyć i sparzyć, Jabłko umyć i zetrzeć na tarce. Żółtka utrzeć z cukrem. Do utartych żółtek wcierać partiami ryż. Dodać pokrojoną skórkę pomarańczową, rodzynki, migdały, starte jabłko. Do smaku dodać cynamon i śmietanę.Całość wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w temp. 200 stopni C przez 15-20 minut. Potrawę udekorować rodzynkami, migdałami i cynamonem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    nie jadłam,muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    to lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo lubię potrawy z ryżem, pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis a potrawa zapewne smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    Uwielbiam ryż na słodko, super pychota!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    mnie się kojarzy z dzieciństwem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !