Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z dodatkiem pietruszki, migdałów i cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 gram
masło do wysmarowania naczynia
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuka
migdały wiórki 5-7 łyżeczek
śmietana 18 proc 100-200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z dodatkiem pietruszki, migdałów i cebuli

Ryż ugotować na sypko. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia wkładać warstwami: ryż, posiekaną natkę pietruszki, cebulę oraz rozdrobnione migdały. Poszczególne warstwy skropić śmietaną. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w temperaturze 200 stopni C przez 15-20 minut. Potrawę udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 02.12.2011 21:20
extra
wwesolek 20.10.2011 21:46
super
wwesolek 20.10.2011 21:46
super
wwesolek 20.10.2011 21:46
super
jogobella23 15.06.2011 12:16
super
Ewelina38 27.05.2011 18:32
fajne jedzonko :)
ilka_86 02.04.2011 09:07
pyszny ten ryżyk;)
Margo1 15.03.2011 07:35
fajne
Magda60 04.02.2011 11:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak