Sposób przygotowania

Frytki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.

Pierś z kurczaka obrabiamy, kroimy w kostkę. Zalewamy olejem, posypujemy przyprawami. Odstawiamy na 15 minut.

Pekińską kroimy na ćwiartki, każdą część szatkujemy. Przerzucamy do dużej miski.

Ogórka zielonego i pomidory kroimy w kostkę i wrzucamy do miski razem z odsączoną kukurydzą.

Do miseczki przekłądamy 3-4 łyżki czubate majonezu i 2 łyżki śmietany. Wyciskamy do tego czosnek. Mieszamy.Dodajemy do warzyw w misce, mieszamy całość by wszystkie składniki się połączyły z sosem. Nożyczkami tniemy koperek. Posypujemy wierzch.

Mięso smażymy na patelni do lekkiego zarumienienia.

Podajemy na talerzu frytki, mięso i sałatka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !